Prisaceaua


  Care parte a creierului o folositi mai mult?

  Distribuiţi
  avatar
  Mihai
  Admin

  Numarul mesajelor : 774
  Data de inscriere : 14/08/2009
  Localizare : Severin

  Care parte a creierului o folositi mai mult?

  Mesaj Scris de Mihai la data de Joi 12 Noi - 18:42

  Logistikon (partea rationala) si Nous(partea intuitiva), dupa cum le-a denumit Platon. Partea stanga (logistikon) este asociata cu gandirea convergenta, abstracta, analitica, calculata, liniara, atentie la detalii si "despicarea firului in patru".Cea dreapta, Nous, este asociata cu gandirea divergenta, imaginativa, metaforica, neliniara, subiectiva, se concentreaza pe ansamblul lucrurilor.
  Partea stanga produce ganduri directe, verticale, realiste, reci , puternice si dominante, tipica inginerilor. Partea dreapta produce ganduri flexibile, diverse, complexe, vizuale, diagonale, mistice si supuse, tipica muzicienilor, inventatorilor.

  Pentru a va clarifica si voua care parte o folositi postez o imagine care va spune exact ce parte a creierului va este dominanta. Cu ocazia asta putem verifica si cei care sustin cu infocare materialismul, inexistenta unui Dumnezeu folosesc intr-adevar partea stanga a creierului in mod dominant iar cei care nu pot vedea dincolo de misticism si biblie sunt dominati de partea dreapta a creierului.

  In imagine este o silueta feminina, aflata intr-o miscare de rotatie.
  Dacă o poţi vedea mişcându-se în sensul acelor de ceasornic, îţi utilizezi emisfera dreaptă a creierului.
  Dacă vezi figura mişcându-se în sens invers acelor de ceasornic, atunci îţi foloseşti emisfera stângă a creierului  Eu pot vedea cum se misca in ambele parti Wink


  _________________
  -Alo, pompierii?
  -Da! Care este problema?
  -Imi arde de joaca!

   Acum este: Lun 21 Ian - 18:29